BWS Ltd © 2015 | Privacy policy

|

01942 553554

My title page contents
Renovation and Home Design

UPGRADE OPTIONS

Before 

After

|

After viewing our great range of new buildings, there is no need to feel left out in the cold (!)

if you already own a conservatory. We can offer a wide range of "Upgrade" options to suit.

Whether you are just looking to replace a tired old polycarbonate roof, with the latest energy saving, self cleaning, solar control glass....

 

....completely replacing the existing roof and side frames matching the existing style, or a new design all together....

 

....or, you just want to keep the existing footprint and dwarf wall of your existing building but want to create a more modern looking, energy efficient "orangery" type room, where we can just build up brick piers on top of your dwarf wall and infill between with new "A" rated side frames and a LivinRoom internal ceiling perimeter roof and Cornice gutter to complete the look...then we can bring your ideas to fruition.

 

Also, don`t forget that our LivinRoom product, can be simply be retro-fitted by itself to transform the interior appearence of your existing conservatory with a much more modern, orangery look!

After completely demolishing the old building, we extended out about another half a metre. Before putting the new roof on, we re-routed the soil pipe so that it would no longer go through the roof and have to be "boxed in" within the conservatory, making a much neater and more practical solution. The "double-hipped" Edwardian roof with a full length rear box gutter sent the roof pitch up, from under the new soil pipe position.

A full step-by-step build photo-story can be seen by clicking here.

Before 

After

The old "sun-room", was built down, underneath a narrow flat roof built off the narrow, pitched roof to the rear of the house. We arrived on site with the customer having already removed the raised flower bed, however, we then had to extend a further 1.5 metres into the garden which was sumwhat higher than the base of the new sun-room. Therefore we had to build a new retaining wall for the garden as we were doing the footings for the extension.

The new double-hipped roof had the rear box gutter attached to the small roof`s eaves, which meant that we had to re-tile the lower part of the tiled roof.

As we extended to the side also, using the neighbours extension as the party wall, we boarded that particular wall with acoustic boarding prior to skimming it, to reduce any noise that might possibly be now heard by the neighbour, which he was most grateful for!

A full step-by-step photo story can be seen be clicking here.

Before 

After

 
X
Password:
Wrong password.